tisdag 27 april 2010

Innan jag stänger ner bloggen,,





Ja nu är det så här, att efter lite övervägande tänker jag släcka ner bloggen ett tag.. Den kommer snart alltså inte att finnas för allmänheten om ett par dagar.

Har blivit lite för personligt tror jag för mitt eget bästa ibland..

Inte kul och bra eller ens intressant för andra att läsa om mina tårar, mina skratt, mina battles, mina funderingar, mitt liv...

Länge och många ggr har jag funderat över att människor som har bloggar och vad som delas och varför.. Jag har länge också funderat över mina egna mål eller hur och varför jag skriver, och många gånger när jag läser andras bloggar har jag tänkt, varför? Vad är meningen egentligen?

Någonstans tror jag mycket det handlar om en bekräftelse. Någonstans långt där inne i vårt mjölkpaketsland. Fast människor inte vill naturligtvis inte medge det. Att få känna ett uns av viktighet. Av att intresse finns.

Den här bekräftelsen är något jag behövde när jag var ung. Och väldigt mycket av. Att behöva stå i centrum eller skapa drama. Då var det coolt när människor brydde sig, oavsett det var dåligt eller bra intresse. Att få behöva känna sig viktig av
allmänheten.



(våren i Linköping bring coulurs.)


Idag vill jag vara viktig för dem
jag bryr mig om. Och dem som bryr mig om mig. DET är viktigt för mig. Att vara älskad av dem jag älskar. Min dramaqueen tendens verkar ibland göra sig påmind, har svårt att hålla käft och vara en mitt-e-mellan och stå "tyst i hörnet", men jag har väl mer accepterat att folk gillar och snacka - och så får de liksom vara, its totally fine! Im not making a big deal of it anymore like i use to do då allt skulle fixas och ställas in för svar.. Thats just meens you have a booring life or i have a sweeter ;) (bit i ögat*)


Mina (obs MINA)
personliga tankar om att skriva en blogg egentligen, dela med sig och publicera, är när man har ett mål eller mening med det man skriver. Att nå ut med ett budskap (mode, politik, sjukdommar, orättvisor, rättvisor, you name it....), resor, skriva som hjälp eller på något annat sätt påverka..

Det känner jag inte att jag gör med min blogg... påverkar.

Den är för suddig mellan personlig och privat.
Ibalnd för mitt eget bästa tror jag.

Tror ingen fått någon direkt aha-upplevelse i min blogg då det mesta handlar om just mig och ganska oviktiga ting för resterande omvärld.



Den är för Maria. Och Maria Angela är jag ju oavsett. Den yra virvelvinden med det spanska blodet. Och mer Maria därtill in real life. Det vet de som känner mig. De behöver inte läsa sig till det. Varken ovänner eller vänner. För er finns jag endå. Och jag älskar det jag älskar, och jag hatar det jag hatar.

Och vem 17 som jag inte känner bryr sig om jag tjöt eller skrattade sönder mitt hjärta igår eller idag. Ja liksom ni fattar mitt budskap.


Just nu är det mkt som händer i mitt liv, många planer och DRÖMMAR. Jag har en plan vad gäller en
blogg också helt ärligt, det ska jag inte sticka under stol med, som har med surfing att göra.. Jag har faktiskt varit i kontakt med ett stort surfing"bolag", men mer om detta kommer med adress på min tidigare blogg (http://surfandlove.blogg.se) när jag känner att det är "klart". Jag kommer återkomma med detta när min förhoppningsvisa idé blir verklighet, när jag kämpat och gjort vad som krävs för att komma i den riktning jag strävar efter... och när jag känner att jag kan bidra med ngt.. Om det så är för en enda person - Its enought to be honest.

Mina idéer och drömmar tar aldrig slut, hur många som än klagar på att jag är en dreamer. Till er säger jag bara.

Jag har alltid vågat drömma, vågat förlora - för jag har alltid gjort mina vinster till allt jag någonsin kunnat drömma om.

Alltså är mina drömmar redan min vinst och verklighet.

Mitt sista lilla personliga för idag blir att jag råkade ha en alldeles underbar kväll med 2 flickor här i Linköping som blivit två av mina bästa vänner det senaste året. Älskar er verkligen Issa & Elinor.

Och imorn blir det mer.

Mat, dessert och firande av jag som blir stor, eller äldre, oh känns nästan lite pirrit att fylla år. Var så längesen sist! HIHI.

Men visare?

Lite kanske. Tror jag vuxit mer i mig själv och vad som är jag på detta senaste år än jag gjort på de 5 senaste. Inte med det sagt att jag vet vad jag vill. Det finns liksom i hjärtat och kommer ut när det är moget att komma ut. Som när hjärtat halkar på ett bananskal..

Konstigt de där med tid och rum.


Men underbart med vänskap.

Den som har vänner är lyckligt lottad, det ska man aldrig glömma!



Sen till det sista absolut: Till Linda.


Jag fick en vacker kommentar i förra inlägget, och jag skulle vilja att denna söta kvinna/flicka kanske skrev ett litet mail med sin mail till mig! Behöver få lite inspiration från andra tjejer som fallit begränsat handlöst in i surfen och delar min passion. Så: hör gärna av dig med ett litet mail om du kikar in här igen Linda!


"Hej! Har kommenterat här förut för en tid sen, och är inne och kollar läget lite ibland, härlig blogg som jag kan känna att vissa inlägg är skriva av mig själv ibland :) Sitter och väntar på flyg hem till sverige då jag befunnit mig på Hawaii i drygt en månad.. har prövat surfingen innan min resa och trott att jag var påväg att bli kär.. men nu är jag störtförälskad.. likaså du är jag bara i nyfasen och blir tidvis mer nedslagen av vågorna än tvärtom, men känslan av att ge upp finns inte.. Vad denna sport eller vad man ska kalla det gör med en är svårt att beskriva, nått som man bara man kan känna när man är fast antar jag.. Hursomhelst, skönt att läsa om någon med samma tankar och känslor :) Du verkar vara en toppentjej, lycka till med allt! kram"


Tills sist vill jag bara säga att jag älskar er - känn er träffade ni som vill! Och jag saknar dig! - känn dig träffad du som vill!

Fat love/Maria Angela

söndag 25 april 2010

Linköping



Imorn packar jag väskan och kommer "hem"...


Känns mysko.

Men också kul..

och himla himla mysigt....

så sliten var jag..






tydligen poffade hela mina 5 veckors trötthet på igår. eller så var de 2 ölen med Musa som slog för hårt när jag vandrade hem i kvällssolen.





eller det faktum att jag tryckt i mig 4 st p-piller på samma gång för att mitt huvud inte riktigt fungerar vad det gäller att komma ihåg sånt..





iallafall blev de sminking, kasta mjukisbrallorna-på-sängen.


but not so much more.





flikorna fick ta en egen utgång.





jag däckade av trötthet och valde en säng hellre än en lördags-utgång (?) vad har hänt med mig?








iallafall... en grym skönt söndag utan att va bakis. känns ganska lugnt och bra.


sovit mig igenom större delen av dagen.





försökt deklarera lite, lagat käk till oss här i lägenheten. inte orkat packa. kollat både gossip girl, breaking bad och office (förätit mig på fam guy de sista v, så det lades åt hyllan). söndagsshoppat dyr mat på bunnpris och funderat i huvudet.








mitt liv är inte lugnt just nu. men jag söker ett lugn, det ska jag inte sticka under stol med.





samtidigt som jag älskar egentligen också mycket av det som händer, den friska luften, och lite av de delarna som gör jag till jag.





men nej, jag ska inte sticka under stol med att svaren på allt, en hängmatta, en bungalow vid havet, barn, mina egna surfbrädor, solnedgången, finaste pojken (finns faktiskt en jag tänker mig vid sidan om, en som jag inte träffat på mkt länge), en icke-oro-för pengar, ett hus till min mamma där hon skulle vilja ha det, ett jobb jag trivs med, vågor i miniatyrform perfekta att surfa till för mina barn, maria-vågor, kärlek igen, skulle inte vara fel utan snarare helt rätt just nu.





men i dream to dream.





some day..








lördag 24 april 2010

öl och album.



damn good day so far.


några h på swag först..

sen när jag slutat mötte jag upp Musa i stan och vi hängde runt i grangärde lite, shit vad folk kommer ut så fort de e helg o lite sol på himmelen, hade glömt att det var så på andra platser än min lilla stad Linköping.
Bergen och fjällbyn bara POFFAR av vår, fina människor och leeden.

vi drog ett spontanhäng, gick och köpte några öl, satte oss på en bänk (varning?), snacka skit ett tag i mina mjukisbyxor tills kissblåsan blev för liten, då följde jag honom till en pub där killarna skulle se arsenal matchen, jag kila in på toan, och sen kila jag hem, med 2 öl i magen och faktiskt ganska onykter... (har ju varit alkholfri de senaste månaderna... tappat både lust och motivation, helt galet... ) så de slog till ganska ok...

på vägen hem ringde Nik och undra om vi skulle ta en longboard trip i solen, men där sa mitt samvete nej, och jag gick upp och sov en siesta..

nu e kl snart halvtio och tjejerna har tjatat upp mig ur sängen...
jag skulle kunna sova vidare helt LÄTT, men en utgång har jag lovat dem innan jag pyser hem till Sverige på måndag..

så nu e de bara o sminka mig och hoppa i några "finkläder"...


so long suckers! :)

Läääängtar efter så många där hemma, ska bli finfint! <3

@ SWAG




jag har insett, att hur fett dåligt betalt de æn ær, hur lite OB osv..

så mår jag grymt bra nær jag jobbar på SWAG..



Ær alltid glad nær jag går dærifrån.


livet ær balans, blandning och balans.

fredag 23 april 2010

om att vilja, men inte våga.




så brukar jag inte vara.

men nu vill vill vill vill vill jag

men så vågar jag inte fråga..

torsdag 22 april 2010

Sorry




Ledsen för att min uppdatering suger, men det är så mkt just nu som händer och som behövs göras med, att det är mkt som blir i "skymmundan".. som att orka umgås med vänner, det som borde prioriteras, blir lågprioriterat.. Inte bra.

Men vår och sommar, tenderar att bli så mkt fartfyllda, att jag på mitt sätt redan börjar ta ut det i förskott, istället för att samla energireserver som jag borde göra.


Det kommer bli ett himla massa resande, och egentligen har jag som det ser ut idag mest lust att bara ta en ryggsäck och en fin människa till tex Lombok, trycka in min bräda i en bungalow, hyra en moppe och liksom sova, äta och surfa, nothing more, whatsoever..


men de e ok, de e nog bara lite stress i mitt huvud just nu, har ju lämnat ett "speciellt" liv bakom mig, ett BigBrother på sjön i 5 v som man skulle kunna säga... det är alltså en del känslor, upplevelser och tankar som behöver landa.. Men jag är ju ganska person av mig "det-ska-ske-NU-ALLLT-på-en-gång".. mste jobba me det :)


Igår intog jag swag på kvällen, Steph va sjuk. Va fint att få stå där igen.

Men nu blir det inte mer på ett låångt tag, sommaren bär på ny frukt och på nya upplevelser som sagt var.


På måndag äntrar jag Linköping... ska bli fint som socker!


Snacka me Nima igår också, så Valborg verkar bli spikat o klart. Nationernas och Biljardhallen får bli ett litet fint substitut när mina flikkor dra till Uppsala.




Och ps: mamma, jag lever :) 

tisdag 20 april 2010

Totalt utsliten.

Hemma, men totalt utsliten. I kropp och själ.



Mycket tankar i huvudet och ingen ork till något just nu. Stress över allt jag måste ordna och ta tag i. Flytt. Kartonger, rens. Liv, jobb och så vidare.



Varför funderar jag hela tiden, när ska jag sluta med detta. När ska jag bara acceptera?



Vi blir födda som ett vitt ark, jag känner mig målad till tusen, men endå fattas det färg.

Hur kan det komma sig?





Varför står vi endå ensamma när natten faller, trots att vi är älskade?

söndag 18 april 2010

mindre än 1 dag kvar..




då var man helt psykiskt och fysiskt utmattad...

36 h ska vi vaska hela fabriken... små skruvar och ingrodd fisk.. överallt ska de va skinande.. de låter inte så vanskligt, men fabriken är STOR och vi har fiskat fisk i 24/dygnet i 5 veckor.. inälvor, blod, fiskfjäll m.m som lagrats... så ja, de e endel..

men ni går tiden fort.. fort som bara den, nästan så det känns som om vi inte räcker..

men... jag går omkring med fiskgrojs i håret, dyngsur efter högtryckarna och skitig överallt.. men med musik i öronen, kristoffer, eskil o lars.. går de endå finnemang...

är så glad att jag haft dem som sagt...

Imorgon kl 8 ska vi vara färdiga, då är vi i land, (5 veckor på en båt utan att ta på land, som ett BigBRither till sjöss, och jag grejade det, IGEN!)

...sen går inte mitt inställda flyg, utan det blir en skön bussresa till Bergen... kommer däcka 100 %...
blir förhoppningsvs hämtad där på bussstationen..och sen är det bara fullkomligt slappande för min del..

den 26 styr jag min kos mot Linköping... ska också bli helt fantastisk...



nu har jag vräkt mig i en stor tallrik med glass och massa hallon... ska trycka i mig en kopp kaffe och sen är det... guess: VASKING!

Puss... Mary

fredag 16 april 2010

FY




...fy 1000 tusan vad jag behövde de där samtalet till båten...

tror aldrig jag garvar så mkt helt ärligt som när jag snackar me dig...


ont i magen och tårar i ögonen av allt skratt.

behövligt!

torsdag 15 april 2010

Flygkaos

jupp så visar naturen ännu en gång sin kraft över mänsklighetens alla försök till erövring av vår planet...

den här gången KAN det förstöra min flygresa hem till Bergen från Ålesund nu på måndag..

men vi håller tummarna att så inte är fallet, iallafall jag håller dem hårt... (och uppdatterar mig konstant på de olika webbsidorna..)

vill inte behöva sitta på en trång buss i 9 h...

samma gäller resan hem till Linköping...


men som sagt. we where never god, and we will never be.

Nature is everything.



från i sommras.

you.

onödiga bokstäver, men i dont give a f.


ibland finns en längtan så stark att höra av mig...


maila.

ringa.

eller skicka ett sms.

bara höra om vardagliga ting...

det var längesedan.

och tiden går fort...



..men så gör jag det inte..

för jag vet det är fel...


och jag försöker hålla tillbaka mina fel..


men ibland är det svårt.





-----



inget viktigare att säga... bara få ur mig lite thoughts.

Nu är de kaffedax. 2 dagar kvar med fiske....

Land i sikte snart....

onsdag 14 april 2010

Linköping

bokat!


jupp...

om 5 dagar är jag I LAND, blandade känslor helt klart, men idag längtade jag "hem"...

19:e blir 1 dag i Ålesund, flyet hem till Bergen, stanna några dagar där, fixa lite "stuff" i hemmet och sen flyget (om det går för mamma o boka de?) hem till Linköping, den 26e närmare sagt..

Fylla år och sen den 9e ta flyget mot mitt andra hemland..





Min vår och sommar verkar komma att gå på högspead.. vet inte om jag tycker de e helt ok..




Men de lär väl märkas :D Tycker ju om att ha mkt att göra, men det här med att hinna se alla jag vill... och samtidigt hinna med mig själv... de e de som e knepit..


Menmen, pö un pö.

Nu är de dusch och frug-internet-dejt...

Torsken rullar in, så att säga...


måndag 12 april 2010

INGET slår knslan!

skulle kunna skriva en hel sida om inte mer om vad min upptäckt till surfen kommit att betyda för mig.. men det blir tråkit att läsa. de räcker att jag vet de i hjärtat.


Till "elvis" som undrade..


Hur lång tid tog det för dig innan du kunde rida på din första surfvåg?

svar: jag testade första gången för flera år sedan i frankrike Biarritz, där tog det mig faktiskt bara 1 dag innan jag kunde "stå" på brädan.. men sen föll jag givetvs också mkt.. inte förrän i Indonesien, lärde jag mig att mer "ride" the board.. Men jag är långt ifrån "duktig", ÄN :) Men som med annat i livet ger jag inte upp:) och jag är inte rädd att ge mig ut vare sig själv eller bland "proffsen" :P... sen om de innebär att jag tumlar runt som i en tvättmaskin, slår mig, får näradöden upplevelser.. de får mig bara att vilja ännu mer :) och ja, det finns nog INGET i världen som slår den känslan för mig.. im deadly inlove.


and my goal is to live by the sea one day, and never stop.




NU ska jag lägga mig i min 70-säng och känna vågorna...





(Lombok - my paradise)

Så mkt i hjärtat och huvudet.

Jag kan bara inte få ur mig allt, det finns i mitt hjärta och mina tankar, och det snurrar på i 150.







Vad? Allt och mkt mer därtill.

Men jag älskar det, inte just att tänka allt på en och samma gång (vilket jag har en förmåga till), men jag älskar att titta tillbaka och titta framåt, och även det viktigaste, försöka va nu. Men det är svårt.

Jag får mkt tid att tänka här när vi står och packar fisken. Och i början trodde jag skulle gå nuts, vilket jag nästan höll på att göra första veckan (men sen kom ett par räddande änglar som hjälpte mig på spår, och ja... sen gick de liksom vidare, med utveckling, lärande, tårar och skratt).. Inga tårar nu sen första veckan! Och idag en himla massa skratt. Jag har träffat endel fina människor, men 4 stycken har tagit sig lite djupare in, och de är de som får mig att TRIVAS som fan! ag börjar som ni märkt tycka om det, kanske jag lärt mig hantera min hantering och accepterande? Vet inte..
Det har varit en dag med mkt skratt och en himla massa
djävulskap i fabriken. Jag kan inte sluta göra bus med Eskil och Kristoffer på mitt shift, och jag känner mig som 13 år ganska ofta... Men det får mig att skratta och å bra, så varför inte :)? Sen om nivån ligger på att försöka lägga fisk på den andra så den inte märker det, eller att klistra märklappar på arbetskläderna, eller bara sjunga jävligt falskt (jag har fått stränga order att INTE sjunga haha, då väller de fiskar ot mig, så fin röst har tydligen jag :D)... självsdistans&humor. Ett måste i min värld.

Inatt skadade sig frysmannen, han som har hand om frysarna här på vårt skift sin fot, och nu kan han inte jobba, så vi är en man mindre (jag hade lust att säga att jag gick fan omkring och jobbade de 2 första veckorna med - EN BRUTEN FOT! och klagade inte.. haha.. men jag höll käften, säkert lika bra, vill inte öppna och va en bitch allt för mkt :P)

Om bara några dagar lämnar jag båten, de flesta är kvar en tur till. Jag kan inte, även om jag faktiskt helt ärligt skulle vilja (om det hade varit tex höst eller vinter vill säga), men nu är det så att det snart är sommar, och att jag har en himla massa att uträtta, både i Bergen och i Linköping. Och det viktigaste, att jag har väldigt många änglar som jag helt enkelt MÅSTE få se. Både min fru back home in Bergen, men också finaste där hemma.
Och sen, väntar ju faktiskt Spanien den 9e maj... Har nog inte fattat det än tror jag.. Att jag o pappa (!) ska dit, var år sedan vi reste tillsammans sist... Härregud, jag och min vagabondpappa, kan inte beskriva känslan, spännande och väldigt fint och speciellt, både för han och mig (det VET jag).

Som vanligt har jag börjat snöa in på en massa helt andra saker än det jag tänkt på. Men det är väl lite av min personlighet som speglas, att liksom vara på så många platser samtidigt, både i hjärta och hjärna. Hmm..

Har iaf en himla massa fina känslor i kroppen, tacksamhetskänslor över att få vara den jag är, få ha dem jag har, och få göra det jag gör.
Mitt liv, jag kommer ALDRIG i hela mitt liv bli bitter på något jag gjort och vart jag tagit mig, det är något jag vet 100 %... Jag har ett liv som är få förunnat, och jag har kämpat men också fått en stor knippa tur.

Jag skulle nästan vilja säga att de sista par åren (sista året nästan främst), varit av de mest otroliga år jag upplevt. Jag upptäckte en passion, hittade min "livsstil", men mest tror jag det har att göra med de fruktansvärt många fina människo möten jag haft. Jag tjatar ofta om det, men för mig är det något av de viktigaste. För med det kommer kärlek. Och ibland hittar man med hjälp av andra, också en närmare relation till sig själv. Vilket jag absolut gjort.

En häftig känsla.

Jag får mkt fin feedback av människor som jag tidigare aldrig tog åt mig, idag gör jag det, jag suger den till mig och samlar den i mitt hjärta.

NU ska jag vara vaken 6 h tills jag börjar jobba igen, söka lite ansökningar (berättar en annan gång vad, men detta ska bli spännande, OM jag nu börjar, den som lever får se! ...och sen ska jag vänta på min fina fina vän jag fått här att han ska komma i kaffepausen när de har paus i andra shiftet och dricka kaffe med mig och ge mig bra hiphop....

usch vad jag är glad idag.


Puss.


ps: jag tar de från fb, men jag undrar: VEM FAN SNOR MINA TROSOR!???

ps 2:
många skriver och undrar hur man får jobb på båt och om jag kan ge nummer och så. Ursäkta detta, men jag har sagt det förr, jag hjälper bara mina närmaste! Ni andra får ta och göra som jag gjorde för många år sedan när JAG ville ut på båt, KÄMPA!


Hejdå!

lördag 10 april 2010

thanx for the comment "elvis"



thanXhanx for the comment i förra inlägget, vem du nu är..



boombadaboom! vi får överflödigt med fisk nu, helt psyko! mkt klirr klirr!


ska sova 2 h, sen ner o jobba 8 h igen. fishy fishy

guuud vad jag längtar tills maj och resterande sommaren, blir kickas!



ciAOO!

ps: om de finns ngra önskemål om vad ni vill se eller "höra" om i bloggen, skicka en kommentar...

fredag 9 april 2010

Im alive!




im alive....

dont worry :)

im more than ok!

Hemma den 19e... inte långt kvar. Blandade känslor, men känns naturligtvis helt underbart att också komma "hem"...


uppdaterar snart mer..



puss

måndag 5 april 2010

DAMN!



ingen fisk idag igen... så nu sitter vi här igen, men de e sååå najs..

precis fått reda på att två på mitt shit skatar, och den ena är GRYM på att göra filmer, så nu har vi suttit och sett hans skatefilmer i 2 timmar, och jag blir sååå lycklig av det, vet inte varför.. jag tar vara på lyckan, varje sec..

som sagt var finns de så mkt jag vill skriva av mig, men det går bara inte. inte här, inte just nu..


måste få landa lite.. smälta alla intryck.
både de bra och de dåliga... men vilken resa det är detta... UNBELIVIBLE, på alla sätt.


precis nu näär jag skiver blev de "hiving", vilket betyder att pojkarna på däck ska dra in den stora trålen.. någon fisk mån tro??

b-b-b-b-bird is the word

lite fisk och mkt chill ännu en dag och kväll..

de tycker jag om just nu.

hänger me christoffer i ena rummet o resten hänger i andra rummet o som tokar över Molde som spelar fotbollskamp, jag bryr mig bara om LHC idag, men nätet är seeeeeeeeegt..

snart hoppas jag de andra kommer upp från fabriken me...

har sökt utbildningar... lutar som sagt var åt entreprenörsskap, börjar få allt mer och mer lust att skapa något eget, ngt kreativt.. men vi får väl se vad som händer och sker höst :) Har ju lite "planer"...på G.




sova?? neeeeeeee.... :)

Fet natt!



jupp, lite fisk och mycket chill.
hängde med de bästa från andra shiftet + min "homies" Chistoffer o Eskil från mitt shift.

damn de va gött idag (eller natt blir de ju) mkt gladare NU...

pepptalk, hiphop i öronen, närhet och tjejsnack m chandie.

helt behövligt... och nödvändigt.

men nyss började fisken dyka upp igen, så vilan blir nog kort, men som sagt...bling bling bliiiing*

söndag 4 april 2010

grymt dålig dag...





usch idag vill jag bara kräkas för jag är så jävla förbannad på de äckliga mansgrisar som är på mitt shift..

fyfan..

skulle kunna skriva en hel uppsats..

vill spy på hela bunten.

är på grymt dåligt humör idag och sur på allt, vill bara i land idag.

HELVETE.

fredag 2 april 2010

de här med komplimanger...




jag är dålig komplimangstagande.

tar komplimanger om utseende med en klackspark. de biter ganska löst.
jag vet mina defeker, jag vet att jag inte är mallen för skönhetens alla normer.



jag i ett nötskal.

men när människor säger saker om mitt inre, om påverkan, och om andra ting som är viktigt för mig som människa, DÅ tar jag åt mig och ler med hela min själ.

när människor säger att jag har vackra ögon, då vet jag att färgen på mina ögon inte är unik, att jag inte har rådjursögon. men då vet jag att det finns ngt bakom som är det som speglas ut i mina ögon.

det kan låta ganska självförtroendes aktigt och kan säkert bita hål på många om de läser detta. men då känner de mig inte, för de som känner mig, de vet att jag aldrig påstått mig haft något att skryta över, att jag aldrig kännt mig som speciellt vacker eller vackrare än andra.
men att jag faktiskt alltid har jag kännt mig värd att älska, både i förhållande och andra relationer till familj och vänner. och en känsla att veta att jag är det av dem som betyder något, är som alla vet, en fin känsla. som ibland kan vara svagare, ibland starkare.

Precis som livet, går känslorna upp och ned på vågen ibland.

Jag tror att jag är ganska bra på att ge komplimanger själv. Eller jag vet. När jag verkligen känner det. aldrig annars. Så mkt man kan, ska man ge komplimanger, och ge positivitet när man tycker om någon. Tycker jag. Och jag är inte blyg med att ge det, om jag känner att männniskan "gett" mig något. Det kan vara ett ord, ett uppvaknande eller rent av kritik.

För 15 min hade jag fått ännu ett mail av min vän på skiftet eskil. Och orden värmde.

"Har nokken sagt til deg kor verdifull du er? At dem er glad i deg og lika dei? At dem sette pris på din godhet og nyte godt av din omtenksomhet! At du er snill å sprer glede me ditt humør? Ikke i dag? Da vil e gjer d no og for at du e du! Klem:-D Hilsen Eskil"




dessa ord får mig att somna gott.

Fabriken har gått sönder lite nyss, så det är inte mkt att göra. Jag ska dock nanna kudden och sen ska vi fiska torsk. Då blir det ingen vila!


Puss på alla som jag älskar.
/er maria angela

han skrev en text om mig...

många vet vad jag är svag för.

hiphop. surf. självständighet. skate. livslust. busighet. kaxighet med ödmjukhet. humor. konstnärlighet o lite sånt.


när sånt sitter på ngn, blir jag oftast lite förälskad, vare sig det är kvinna eller man.

och förälskad behöver inte betyda kär, eller alls kärleksmässigt.

men det liksom väcker mitt intresse.
mkt mer än fame, money och annat blingibling. jag tror aldrig jag kommer gifta mig rik.
men en surfbräda och ett hus vid havet, är liksom mer säkert.

iaf. utan svammel.

min vän som jag tycker om mest här på båten har blivit en pojke som gör musik. självklart hiphop hihi. han gör beats till norska hiphopgrupper här och jag kännde hans lillebror på första bten som jag var på.
vi är på olika shift, men han har på sitt sätt, de minuterna i vaktshiftet, hjälpt mig i mkt som hänt och peppat mig med små ord och leenden.

idag, när jag kom från mitt skift, slog jag upp min mail, och där fanns en text, till mig, om mig (den ska på en beat naturligtvis och den är med mycket humor).

så ful och äcklig som jag är här, osminkad sen dag 1, i mysbyxor och med ständig fiskfjäll i håret, är det ett under att ngn kan tycka att man är "söt".
men kanske när man är som naknast, är man också "purast".
när liksom sminket inte döljer själen, och man kan blotta både tårar och skratt?
det förgyller och jag tar varje ögonblick och omfångar det.

jag har funnit en fin vän.

tänker inte dela med mig hela texten, lite vill jag hålla för mig själv.

men eftersom detta är lte av min "öppna" dagbok, tänker jag förevig mitt minne en dag när jag går tillbaka...


møtte henne ved hei,hennes vakre øyne,
gode,positive,ja,ikke nei.

kropp som sexy,jep,det er hun,bortsett fra gunnhild,
hotteste dama på båten i grunn:P (haha,blæh;p tulla)

så var det jobb,sjekk ut lista la meg se,faen så typisk,jeg A hun B
sekundene ble store,switch klokka 2,5 på, er det hun mon tro?

fra hei til prat,prat til spenning,så ble vi 14,søtere enn honning.
sprang rundt,banka på,forsiktig på tå,


uansett hva som skjer,
glemme det vil jeg aldri,hun som på havet nærmest drev meg til vanvidd.
har alltid vært kresen, så jeg ble betatt av dette vesen,
ja,det er noe ved hun her,så skjønn,så spesiell som hun er.

dagende glade,trøtt med et smil,glem ikke dette lille ørn er du snill.
når du er lei, når ikke alt går din veg, så tenk godt etter, husk på meg.

som et godt minne, som gode tanker,
som fire smilehull på en svart panter!:P





NOpe, nu är de kaffe, en cigg och sen ner i fabriken o jöbba!



Hanna, frugan - , om du vil rnga så ring efter jobb och en halvtimme efter, vore najs o prata me dig gölle göll mer än på nätet.

Jag jobbar 2 skift per dag (6 h/vardera):

1:a shiftet : 14-20 (du kan ringa fram till halvnio där efter behöver ja min tid :)
2:a shiftet: 02-08 (samma här)

vi lämnar det..




de verkar lösa sig.. psykopaten är omplacerad.

de går fint nu, fisken flödar därmed av mer bling bling.. jag får kramar och jag får skratt flera ggr varje dag. jag får erfarenheter och jag får overderlig kunskap om människor.

skulle aldrig bytt ut detta, mot ngt som det känns just nu.

tiden har gått så sjukt snabbt, och jag trodde inte dessa ord heller skulle yttras, NÅGONSIN (inte den 1:a veckan iallafall)...

men jag trivs, SOM FISKEN I VATTNET :D (komik på hög nivå).

snart är jag på land, en sväng om Bergen och sen Linköping och sen Spanien.


sedan... vad som händer sen... de lär vi se ! Jag är pepp på livet...

torsdag 1 april 2010

var inte orolig..

hörde att du ring mamma när jag sov, vill bara säga att du inte ska vara orlig...

ang psykopaten..

tydligen kör de inte hem honom till land för de ska försöka göra ett frsök att sätta honom på andra passet, så då slipper vi se honom på mitt shift..

han påstår han blivit mobbad av några på vårt pass, men detta är bara skitsnack..

han ha en knäpp i skallen, thats it.


menmen, som sagt, var inte orlig mamma.

love u!